Bettie Altenburg

Hallo Young Breeders!

Mijn naam is Bettie Altenburg, ik ben 19 jaar en woon in Koufurderrige in Friesland.

We hebben thuis een melkveebedrijf met 200 melkkoeien en 160 stuks jongvee. We werken met verschillende koefamilies waaronder de Charity’s, Lulu’s, Pappoose, Nelly’s en Peltje Smits. De Charity’s zijn mijn favoriet! Zo gaat er met bijna elke keuring wel een Charity mee, ook de laatste 3 keer met de HHH show heb ik met een Charity gelopen.

 

Mijn vader (Ronnie), moeder (Sjoukje), en broer (Jan) zitten thuis in het bedrijf. Mijn zus (Janneke) is kapster
en ik zit zelf nog op school.

Ik zit in het 3e jaar van de 4 jarige melkveehouderij opleiding niveau 4 op het Nordwin College in Leeuwarden. In mijn vrije tijd help ik thuis graag een handje mee.

 

In 2007 ben ik samen met mijn broer en zus lid geworden van de Young Breeders, sinds die tijd zijn we thuis steeds meer met keuringen mee gaan doen. Vanaf toen ben ik de keuringen steeds leuker gaan vinden. In 2013 zijn we met een groep van 5 Young Breeders naar Battice geweest, dit was erg gezellig en leerzaam. Op de laatste H-H-H show ben ik reserve kampioen showmanship geworden, waar ik nog steeds super blij mee ben!

Mijn hobby’s zijn werken met de koeien, zingen en gitaar spelen en meedoen of helpen met keuringen. Samen met mijn zus zit ik bij de band Zachte Berm, hier zing ik bij en speel ik akoestische gitaar. Ook hebben Janneke en ik de eer om zo nu en dan op te treden met de 100% Power band van Jan Steegink en Sjon Rodijk. Waaronder ook op de komende NRM!

Ik wens iedereen nog heel veel Plezier in de fokkerij en succes op de komende HHH show!

Groetjes Bettie!

Agrio HHH show 2013