Britte Nooijens

Vanuit het bestuur was mij gevraagd om een stukje te schrijven voor op de site. Ze willen deze column weer oppakken en Ik vind het een leuk idee! Zo leren we elkaar wat beter kennen.

Ik zal eerst eens beginnen met mijn eigen voor te stellen. Mijn naam is Britte Nooijens en ben 22 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn zusje Stacey in het Brabantse Dongen. Daarnaast zit ik voor mijn studie op kamers in Wageningen. Daar volg ik de studie veehouderij en kennismanagement op Stoas hogeschool. Daar gaat veel tijd in zitten. Gelukkig bestaat de studie uit twee dagen theorie en twee dagen lekker in de praktijk.

In mijn vrije uurtjes werk ik op een varkenshouderij bedrijf bij ons in de straat. Daarnaast ben ik na een stage blijven plakken op een melkveebedrijf. Daar melk ik zo af en toe de koeien. Na het werk in het weekend ga ik graag met vrienden op stap en verzorg ik mijn pink en eigen kalfje die thuis op de boerderij staan. Ook heb ik vanaf mijn 6 jaar paard gereden. Helaas ben ik hier het afgelopen jaar mee gestopt vanwege een ongeneselijke blessure bij mijn paard.

Mijn vader komt van de boerderij en heeft destijds 50 koeien gemolken op de grub. Toen ik een jaar of drie was heeft mijn vader helaas noodgedwongen moeten stoppen met melken. We wonen gelukkig nog wel op de boerderij waar we nu een paardenpension hebben en wat akkerbouw.

Na de basisschool ben ik baar het VMBO gegaan. Toen ik die afgerond had ben ik naar de MAS gegaan in Breda. Daar heb ik mijn diploma veehouderij behaald. Het waren vier hele mooie jaren! Door de vele stages heb ik veel geleerd. Ik heb zelfs in Canada stage gelopen, echt een onvergetelijke ervaring.

Er was een stageboer die heel fanatiek bezig was met de fokkerij. Op die stage ben ik besmet geraakt met het fokkerij virus! Daarnaast zag ik hoe Lars en Jeroen naar de keuringen gingen. Die hebben me verder enthousiast gemaakt voor de Young Breeders.

Ik ben lid geworden van de Young Breeders vooral voor de gezelligheid! Het is leuk om mensen te leren kennen die allemaal grote liefhebberij voor koeien hebben. Daarnaast vind ik de keuringen heel leuk om te doen. En daar wil ik graag over bijleren, en dat kan heel mooi bij de Young breeders!

Als laatst wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken en jullie heel veel succes wensen met de koeien!

Veel groetjes, Britte