Chavelley Prince

Beste jonge fokkers,

Vanuit het bestuur is aan mij gevraagd om een stukje over mijzelf te schrijven, dus bij deze! Ik ben Chavelley Prince, -kuch- 25 jaar, woonachtig in Bergambacht (ZH).

Ik ben echter geboren en opgegroeid in Rotterdam-Zuid, zonder enige agrarische achtergrond. Op mijn 11e kwam ik terecht op een melkveebedrijf, waar ik tot op heden ben blijven plakken. Daar is mijn passie voor de fokkerij aangewakkerd. Na de HAS in Dronten heb ik een jaar voor Holstein International gewerkt als Junior Editor. Momenteel ben ik ZZP-er, ik help veehouders op verschillende shows, verrichtdeels nog werkzaamheden voor HI en werk de rest van mijn tijd op het melkveebedrijf van Cor & Maartje Gille in Bergambacht, in de prachtige Krimpenerwaard. Deelnemen aan shows is prachtig, maar natuurlijk is mijn grootste wens om zelf boerin te worden.

Dit jaar heb ik veel tijd gestoken in het verbeteren van mijn kwaliteiten als clipper, voorbrenger en jonge (of ben je met 25 op middelbare leeftijd?) fokker. Zo heb ik deelgenomen aan de Junior Open in Luxemburg, een week doorgebracht op de Young Breeders School in Battice en deed ik mee aan de Junior Open in Cremona! Al deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik meer tijd en zorg heb besteed aan devoorbereiding op onze eigen keuring; de jongveedag Lekkerkerk. Wij zijn op de HHH en NRM na, de grootste keuring van het land, en ik kan met trots zeggen dit jaar de kampioen jonge pinken te hebben geleverd!

Ik raad iedere jonge fokker dan ook aan om dit soort evenementen met beide handen aan te pakken, want het levert je niet alleen meer ervaring op, maar ook een prachtige tijdwaarin je veel nieuwe mensen leert kennen.

Tot slot wil ik iedereen veel succes wensen met de voorbereiding op de HHH-Show, we treffen elkaar in Zwolle!

Beste groeten, Chavelley