Annet Baken

‘Zou jij het leuk vinden om een stukje te schrijven voor YB vertelt?’ Natuurlijk! dacht ik meteen. Maar ja, dan moet je nog wat op papier zetten…

Dus om maar makkelijk te beginnen, ik ben Annet Baken, ik ben 18 jaar en mijn ouders hebben thuis een melkveebedrijf met 120 koeien en 80 stuks jongvee. Samen met mijn ouders en twee broertjes woon ik in Nijeberkoop, een dorpje in Friesland. Oorspronkelijk ben ik echter niet Fries, mijn ouders komen beide uit Noord-Holland en zijn naar Friesland verhuisd. Mijn opa en oma, Ben en Klazien Korevaar, wonen nog wel in Noord-Holland en vooral door hun enthousiasme heeft het ‘keuringsvirus’ mij te pakken gekregen waardoor ik steeds meer mee ging doen aan keuringen.

Toen ik drie jaar geleden kampioen voorbrengen werd op de veekeuring Fryslân kreeg ik een jaar lidmaatschap van de Young Breeders cadeau. Sindsdien heb ik twee keer meegedaan aan de HHH-show en dat vond ik beide keren heel erg leuk! Vooral aan het onderdeel showmanship beleef ik veel plezier (het toilet is nog niet mijn sterkste punt 😉 en ik vond het dan ook erg leuk toen ik vorig jaar in de showmanshipfinale belandde.

Verder ga ik dit jaar beginnen met studeren, ik ga aardwetenschappen doen aan de universiteit Utrecht en dus op kamers. Ik hoop dan ook dat ik nog genoeg tijd kan vinden om dit jaar weer mee te doen met de HHH-show.

 

Ik wens iedereen alvast heel veel succes met de voorbereidingen voor de komende HHH-show!

 

Groetjes van Annet

 

annet_baken