Voorbereidingen voor de show Norwin Piet

Mijn naam is Norwin Piet, ben 21 jaar en kom uit het Friese dorpje Nij Beets. Mij is gevraagd, tijdens de vergadering van maandag 30 september, of ik een stukje wou schrijven over de voorbedereiding voor de HHH show van de young breeders. Hier hoefde ik niet lang over na tedenken en heb daarom ja gezegd.

Ik heb thuis geen bedrijf, maar heb wel enorm veel intresse in de fokkerij. Het bedrijf waar ik werk gaat ook regelmatig naar keuringen in Friesland. Afgelopen jaar hadden we de kampioen oudere koeien op de Friesland show in Oenkerk. Nadat ik dit jaar lid ben geworden van de Young Breeders, wou ik meteen al heel graag mee doen met de young breeders show op de HHH. Dit wou ik eerst met mijn eigen pink doen, maar die was absoluut niet in show conditie, dus neem daarom een pink mee van mijn werk. De pink die ik meeneem is een Fever x Dominator van 28-9-2014. Deze is al naar 2 regionale keuringen geweest, dus na de keuring in Oenkerk heb ik 4 weken niet geoefend, en hier ben ik achter gekomen. Ben daarom de laatste 2 weken om de 2 dagen aan het lopen geweest en inmiddels gaat het alweer wat beter. Ik heb haar na de Friesland show weer apart in een stro hok gedaan, dus dat is 6 weken geleden, en haar aan natuurhooi gezet. In de hoop dat ze wat af zou vallen. Wat wel een beetje geslaagd is, maar niet veel. Heb haar de laatste 2 weken ook aan 1,5 kg soja kern gezet ipv 2 kg andere brok. Hier werd ze alleen maar dikker van had ik het idee.  Na de Friesland show heb ik haar wel minimaal 3 keer in de week moeten wassen, dit omdat we al het buikbaar eraf geschoren hadden, dit is nu alweer knap bij gegroeid.

Dit is mijn voorbereiding op de show zo ongeveer. Ik kijk er ontzettend naar uit om mee te doen! En wens iedereen nog veel succes met de laatse puntjes op de i te zetten en tijdens de keuring!