Jacco Posthumus

Mijn naam is Jacco Posthumus, 20 jaar oud en ik woon momenteel in Dokkum. Dit is helemaal in het noorden van Friesland. Ik ben momenteel bezig met de opleiding dier en veehouderij aan het van hall in Leeuwarden. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf in Hantumeruitburen.

Ik heb het fokkerij bloed meegekregen van mijn vader, Meint Posthumus. Hij is helaas al op jonge leeftijd overleden. Daardoor woon ik nu niet meer op een melkveebedrijf. Wel ben ik nog nauw betrokken bij ons oude bedrijf waar mijn oom en 2 neven nu boeren. Zij hebben niet veel met de fokkerij en daardoor mag ik daar al een heel aantal jaren alle stieren uitzoeken en paringen maken. Dit vind ik prachtig mooi om te doen. Ook doen we elk jaar mee met de keuring in Wouterswoude. Dit is voor mij altijd één van de hoogtepunten van het jaar.

Verder heb ik nog familie in het oosten van het land met een melkveebedrijf, waar ik ook nog regelmatig te vinden ben en graag kom. Ik doe ook graag mee aan veebeoordelingswedstrijden. Ik vind het prachtig om op zo’n dag met allemaal liefhebbers over koeien te praten.
Ik ben nog maar kort lid van de young breeders, daardoor ben ik benieuwd naar alle activiteiten van deze vereniging en ook vooral naar de keuring in december. Ik vind het een hele eer om te mogen helpen in het bestuur. Ik hoop nog veel mensen te leren kennen en er mooie jaren van te maken!

Groet,
Jacco Posthumus