Jolijn de Bruijn

Het bestuur heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven voor op de website. Mijn naam is Jolijn de Bruijn, ik ben 22 jaar en kom uit het Brabantse dorpje Huisseling. Hier woon ik op het bedrijf van mijn ouders. Tot 2003 hebben zij hier 40 koeien gemolken, maar door omstandigheden zijn zij gestopt met melken. Op dit moment hebben wij Blonde Aquitaine zoogkoeien en telen we akkerbouwgewassen.

Zelf ben ik vorig jaar afgestudeerd aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch voor de opleiding Dier- en Veehouderij. Meteen na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij CRV op de klantenservice. Om naast mijn werk in contact te blijven met de praktijk van de fokkerij ben ik bij de Young Breeders gegaan. Ik vind het altijd erg leuk en gezellig om samen met een groep verdiepend in te gaan op een onderwerp bij de koeien. Fokkerij interesseert mij enorm en ik vind het ontzettend gaaf om in de toekomst professioneel deel te kunnen nemen aan rundveekeuringen.

Deelnemen aan keuringen is voor mij iets nieuws, maar sinds dat ik eind 2014 lid ben geworden van de Young Breeders heb ik al ontzettend veel geleerd op de cowfittersavonden en de onderlinge wedstrijd. Begin september ga ik mee naar de Young Breeders School in Battice en ik hoop hier veel te leren. Ik zie er dan ook erg naar uit om naar België toe te gaan!

Vast en zeker kom ik jullie eens tegen tijdens de activiteiten van de Young Breeders of wie weet wel op een volgende show! Ik wens iedereen veel succes toe bij de Young Breeders en veel plezier in de rundveefokkerij.

Hartelijke groet,
Jolijn de Bruijn