Voorstellen Jade Zonnenberg

Mijn naam is Jade Zonnenberg,

Ik ben bijna 17 jaar oud en woon in het Noord-Brabantse dorp Herpen. Hier woon ik samen met mijn ouders en jongere zus Lieve op boerderij ‘De Zonnenberg’. Op ons bedrijf melken we ongeveer 70 stuks roodbonte koeien en hebben we ongeveer 40 stuks jongvee. Ik ben op dit moment aan het studeren voor tandartsassistente, zit nu in het eerste leerjaar.

Als grote hobby heb ik al vanaf mij 8ste kalveren voorbrengen op keuringen. Mijn eerste keuring was in oktober 2008 in Wanroij en ik werd hier toen eerste. Ook heb ik in Ermelo op een Alpuro-dag mee gedaan en had toen de smaak echt te pakken. Sinds 2009 doe ik jaarlijks mee met de kalverkeuring in regio Peel & Maas. De laatste twee jaar heb ik ook mee gedaan aan de Midsummer Dairy Show in Schijndel. Daar won ik twee jaar geleden een jaar lidmaatschap voor de Young Breeders en ben daarom nu ook al twee keer op de HHH show in Zwolle geweest.

Voor mij waren deze twee shows een super ervaring! Ik heb veel jongeren leren kennen met dezelfde interesse en passie voor het showen van pinken. Ook vind ik het leuk om de pinken nu zelf klaar te maken voor de keuring en heb ik de laatste keer op de HHH show ook mee gedaan aan het onderdeel toilet. Ik hoop jullie dan ook allemaal weer te zien in december op de HHH show 2017!

Groetjes Jade Zonnenberg