Wieke Marije Bakker

Hoii allemaal!
Na Ruben ben ik de volgende van het Young Breeders bestuur die zich even zal voorstellen. Mijn naam is Wieke Marije Bakker, 24 jaar en woonachtig in het kleine Friese dorpje Ginnum. Hier woon ik samen met mijn ouders op een melkveebedrijf met 230 melkkoeien en bijbehorend jongvee. De fokkerij doe ik samen met mijn vader en we nemen graag deel aan keuringen. Sinds een aantal jaar zit ik in maatschap en hoop ik het bedrijf in de toekomst te kunnen overnemen. Momenteel volg ik de studie agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool te Dronten, hier ben ik dan doordeweeks ook vaak te vinden.
De passie voor fokkerij en deelnemen aan keuringen is er met de paplepel ingegoten, zo ben ik vernoemd naar mijn vader zijn favoriete koe Marije en liep ik op mijn vierde voor het eerst met een kalf op de keuring in Leeuwarden. Vanaf dat moment heb ik elk jaar meegedaan aan keuringen en ben ik in 2014 bij de Young Breeders gekomen. Mijn eerste ervaring bij de Young Breeders was een deelname aan een scheercursus in het midden van Nederland. Op dat moment kende ik niemand van de aanwezigen maar gelukkig was het enthousiasme in de groep direct goed en heb ik deze dag veel Young Breeders leren kennen. Het netwerk bij de Young Breeders is in de jaren daarna alleen maar gegroeid. Eén van mijn mooiste momenten bij de Young Breeders was dat ik in 2016 samen met Bettie Altenburg naar de Europese show in Colmar mocht en daar derde werd met de scheercompetitie. Sinds anderhalf jaar heb ik het Young Breeders bestuur mogen komen versterken en hebben we kort geleden na de coronaperiode weer onze eerste fysieke activiteit mogen organiseren ‘Door de ogen van de Topfokker’. Dit jaar hoop ik dat we nog vele activiteiten mogen organiseren en een mooie show neer kunnen zetten. Zo kunnen we elkaar weer ontmoeten en hoop ik dat iedereen een geweldige tijd als Young Breeder kan hebben door mooie ervaringen en herinneringen op te doen!
?