Holland Holstein Show

De Holland Holstein Show is een initiatief van de Holland Holstein Herds en wordt georganiseerd door de stichting Holland Holstein Show. Deze show wordt jaarlijks gehouden en is de enige open nationale show in Nederland.
Kijk op www.hollandholsteinshow.nl voor meer informatie.

 

Gerben Puttenstein bokaal

In 2006 zijn de Young Breeders gestart met deze bokaal, ter na gedachtenis aan Gerben Puttenstein van IJsselvliedt Holsteins.

Gerben was lid van de Young Breeders en een enthousiast holstein fokker en cowfitter. Een tragisch ongeluk in maart 2006 maakte een eind aan zijn jonge leven. Gerben had een passie voor holsteins. Hij had een geweldig gevoel voor koeien en was een getalenteerd cowfitter. Naast de talenten die hij had buiten de ring, was hij ook in de ring erg succesvol. Beide keren dat Gerben deelnam aan de Young Breeders Competitie, nam hij beslag op de showmanship titel. De tweede keer nam hij zelfs beslag op alle titels: Exterieur, toilet en showmanship. Gerben geloofde in de Young Breeders en wat onze club te bieden heeft voor de jeugd. Hij was een enthousiast en getalenteerd lid, maar dacht nooit dat hij beter was dan een ander. Gerben was sympathiek, uniek en had altijd een brede glimlach op zijn gezicht. Veel mensen die Gerben hebben ontmoet, hebben een herinnering aan hem. Hij was een vriend voor de één en een rolmodel voor de ander. Gerben was een harde werker. Tot ’s avonds laat nog toplijnen zetten. Hij had een scherp oog voor detail en was gefocust. Gerben’s leven was veel te kort, maar we kunnen allemaal leren van zijn verhaal. Hij genoot van elk moment van het leven. Sinds 2006 reiken we elk jaar opnieuw deze unieke bokaal uit aan de junior én senior kampioen showmanship. De Gerben Puttenstein Bokaal.

Auteur: Egbert Korenberg

Winnaars Gerben Puttenstein Bokaal

2022 

Junior        Teun Oude Hengel

Senior        Stan Brekelmans

2019 

Junior        Danique Koster

Senior         Marieke Albring

2018

Junior          Chiel Goesten

Senior           Wouter Bloemen

2017

Junior           Thomas Prent

Senior            Niels de Groot

2016

Junior            Chiel Goesten

Senior             Niels de Groot

2015

Junior             Chiel Goesten

Senior              Janneke Altenburg

2014               René van der Wind

2013               Jeroen van Beek

2012               Lars van Loenhout

2011               Britte Nooijens

2010               Gerrit de Groot