Over ons

Over de HHH Young Breeders
Sinds het najaar van 2002 bestaat de Nederlandse Young Breeders Club. Inmiddels hebben we meer dan 200 leden die over het algemeen dezelfde passie en enthousiasme hebben voor koeien.
We zijn onderdeel van de landelijke Holland Holstein Herds vereniging (HHH), maar hebben een eigen bestuur en organiseren onze eigen activiteiten en dit doen we het gehele jaar! Natuurlijk staan er op de site onze activiteiten die we nog gaan organiseren en kijken we terug op de leuke activiteiten die we al hebben gedaan.

Het doel van de Young Breeders
Voor de leden worden er tal van activiteiten georganiseerd, o.a cowfitcursussen, demo dagen, excursies en avonden met interessante sprekers. Daarnaast is er de jonge fokkersschool in Battice, waar een team aan deel kan nemen en natuurlijk het hoogtepunt van het jaar: de Holland Holstein sHow in december, waar je met een pink aan mag deelnemen! Graag stimuleren we ook voorbrengen van dieren op de regionale keuringen. De beste voorbrenger bij de lokale keuring mag 1 jaar gratis lid worden bij de Young Breeders. We vragen het bestuur van de regionale keuring vooraf een mail te sturen naar voorzitter@youngbreeders.nl

Deze activiteiten sluiten naadloos aan op ons doel:
Het stimuleren van de interesse van jongeren (10-30 jaar) voor de rundveefokkerij en met name het professioneel deelnemen aan rundveekeuringen!

Bestuur HHH:
“Wij hebben veel vertrouwen in de toekomst, met initiatieven zoals deze hopen wij als vereniging ons zeker te stellen voor de toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee de goede weg zijn ingeslagen en zijn zeker van het slagen van de Young Breeders”

Wie zijn HHH?
Zoals de naam al doet vermoeden is Holland Holstein Herds (HHH) een landelijke vereniging van fokkers van Holsteinkoeien, zowel rood- als zwartbont. De club is in de jaren ’70 ontstaan toen een groep enthousiaste Holstein-fokkers de Holsteinisering in Nederland op gang wilde brengen. Ook nu nog behoren de leden van de HHH tot de absolute top van de Nederlandse melkveefokkerij en -houderij.

Doelstelling HHH
De HHH bestaat inmiddels ruim 20 jaar en heeft als doel: de Holstein-fokkerij van de Nederlandse veehouders zoveel mogelijk in woord en daad te promoten. Voor meer informatie over de HHH vereniging kun u kijken op: www.hollandholsteinherds.nl

HHH SHOW
De Holland Holstein sHow is een initiatief van de Holland Holstein Herds en wordt georganiseerd door de stichting Holland Holstein sHow. Deze show wordt jaarlijks gehouden en is de enige open nationale show in Nederland. Kijk op www.hollandholsteinshow.nl voor meer informatie.