Lars de Jonge

Hallo allemaal,
Mijn naam is Lars de Jonge, ik ben 22 jaar oud en ik woon in de Westbeemster NH.
Thuis hadden we een melkveebedrijf van 80 melkkoeien. Mijn vader was al jarenlang fanatiek in de fokkerij en dat is mij ook erg gaan interesseren. We deden vaak mee met regionale keuringen maar de HHH is er nooit van gekomen. In 2017 overleed mijn vader en zijn we gestopt met het melkveebedrijf. In de periode dat we gingen stoppen hebben we onze mooiste koeien nog kunnen verkopen aan melkveehouders uit de buurt en daar zijn we erg blij mee. Daardoor kan ik de koeien en nakomelingen nog zien op regionale keuringen en dat is niet zonder succes. Één van de succesvolle nakomelingen is op de foto te zien met mijzelf als begeleider. Een Atwood dochter die nu in het bezit is van Peter Akkerman. Zelf heb ik nog 4 koeien lopen bij mijn oom Dennis Smit.
Zelf ben ik net afgestudeerd aan de opleiding Veehouderij MBO 4. Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan bij het bedrijf Reproplus als inseminator/verkoper. Tijdens mijn studie liep ik stage bij Jacob Wijnker uit Avenhorn en dat was voor mij de eerste keer met koeien en pinken naar de HHH. De strijd en gezelligheid onderling bij zo`n evenement was erg leuk om te zien en heb ik besloten om lid te worden van de Young breeders. Na mijn stage bij de familie Wijnker ben ik op Buitenland stage in Canada geweest op het bedrijf Bosdale farms. Tijdens deze stage heb ik veel geleerd van het cowfitten en het showmanship.
Hopelijk mogen we dit jaar weer naar keuringen en de strijd weer met elkaar aangaan.
Groetjes,
Lars de Jonge