Lars van Loenhout

Beste koeienliefhebbers,

Na een voor mij onvergetelijk jaar is mijn gevraagd om een stukje te schrijven op deze website.

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Lars van Loenhout en ik ben 23 jaar. Ik woon in het Brabantse Prinsenbeek, een plaatsje naast Breda. Ik heb nog 3 zusjes en 2 broertjes. Zij zijn allemaal jonger dan ik. Al bijna 8 jaar heb ik een relatie met Ilse. Zij vindt het prachtig hoe ik met mijn hobby en werk bezig ben en steunt mij hier ook altijd in. Mijn Hobby’s zijn voetballen, carnavalswagen bouwen en natuurlijk alles wat met koeien en fokkerij te maken heeft.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan de MAS in Breda, niveau 4. Het was mogelijk om thuis voltijd aan het werk te gaan, en dit heb ik natuurlijk met twee handen aangepakt. Sindsdien werk ik de hele week thuis op de boerderij. We melken ongeveer 90 melkkoeien en hebben ook 90 stuks jongvee. Onze passie is de koeien fokkerij. Met name deelnemen aan regionale keuringen en soms ook op nationaal niveau. Daarom is ons fokdoel ook zeer duidelijk. We willen een koe die in de stal prima uit de voeten kan en ook op een keuring vooraan kan lopen.

Tijdens mijn school periode heb ik stage gelopen op verschillende soorten bedrijven. Bij één bedrijf werk ik nog altijd 1 ochtend in de week. Op het andere bedrijf, van de Fam. Van Beek, Southland Holstein genaamd, is het fokkerij virus op mij overgeslagen. Na deze stage ben ik lid geworden van de Young Breeders. In 2008 ben ik voor het eerst met Jeroen van Beek naar de HHH-show gegaan. Ik vond het prachtig. In 2009 heb ik voor het eerst met mijn eigen pink meegedaan. Dat jaar liep ik in alle drie de rubrieken veelal middenin en in de tweede helft van de rubriek. Dit jaar was voor mij erg leerzaam en een grote ervaring.

In 2010 en 2011 ben ik naar de jonge fokkersschool in Battice geweest. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van keuringen, toiletteren en voeding. Deze leerzame en interessante dagen zijn een aanrader voor iedere Young Breeder. In 2010 eindigde ik in de voorste helft van de rubriek. In 2011 stond ik plots in alle drie de finales, zowel toilet, exterieur en showmanschip. Dit was een zeer goede reden om in 2012 extra mijn best te doen. En met onvergetelijk resultaat: kampioen showmanschip en reserve kampioen exterieur. Het is geweldig om dit mee te mogen maken, maar het was niet gelukt zonder het ‘Showteam West-Brabant’. Wij helpen elkaar en willen samen resultaat behalen. Ik hoop dat wij met onze onderlinge samenwerking, resultaten, gezelligheid en de stand meer Young Breeders enthousiast maken om volgend jaar ook een soortgelijke stand te maken. Dit alles om de jaarlijkse show naar een nog hoger niveau te tillen en meer in de belangstelling te laten staan.

Hopelijk gaan we er met alle Young Breeders in de toekomst nog vele jaren een geweldige show van maken.

Voor iedereen nog de beste wensen en een gezond en vruchtbaar fokkerij jaar toegewenst. En al duurt het nog wel even, al vast heel veel succes met de voorbereidingen op de HHH show 2013!

Tot dan,

Groeten uit Prinsenbeek

Lars van Loenhout