Rein en Mats Vernooij

Hallo,
Wij zijn Rein en Mats Vernooij. We wonen samen met onze twee broertjes en ouders op een melkveebedrijf in Hoornsterzwaag.
We melken ca 200 koeien met een productie van 11.000 kg melk 4.20 vet en 3.60 eiwit.
Het is een echt familiebedrijf met 1 vaste medewerker die ook al 18 jaar bij ons is.
Fokkerij speelt een belangrijke rol op ons bedrijf. Dit is ook al van oudsher, mijn overgroot opa en opa waren daar ook al mee bezig. We zien graag mooie koeien, maar ze moeten zeker goed functioneel zijn. We gaan regelmatig naar keuringen. De jaarlijkse kalverkeuring is een echt familiefeest met neefjes en nichtjes die helpen.
Ik ben 4 jaar lid van de Young breeders en Mats zou dit jaar ook voor het eerst met een pink heen gaan. Erg jammer dat het nu niet kan. Zowel het scheren en het zelf klaarmaken vinden we mooi. En daarna uiteraard nog mooi de dieren presenteren. Mats haalde dit jaar op de Fryslân show het beste showmanship bij de jeugd van 13 jaar en ouder.
In het filmpje is onze koe Juliana te zien die op dit moment 1 van onze favorieten is qua exterieur. Juliana zit momenteel in haar 4e lactatie (v. Hoanster Summer). Mats is met haar ook naar de kalverkeuring geweest, dus dat maakt het extra speciaal.
We hopen volgend jaar zeker weer van de partij te zijn.
Groeten, Rein en Mats