Rick Jacobi

Hallo allemaal,
Mijn naam is Rick Jacobi, ik ben 13 jaar oud en woon in Garyp. We hebben op onze melkveehouderij 65 melkkoeien en zo´n 50 stuks jongvee. Ik zit nu op het CSG Liudger in Burgum en ik kom in Havo-2. Ik ben vaak achter op de boerderij te vinden. Ik help dan mijn vader in de stal of doe landwerkzaamheden. Dat vind ik machtig mooi.
Ik ben in 2019 lid geworden van de Young Breeders maar ben al van jongs af aan actief op keuringen. De allereerste keer dat ik een kalf mocht showen was ik 4 jaar, dat was op de kalverkeuring van Garyp/Oudega. We hebben afgelopen jaren prachtige shows mogen beleven. Ik ben al een paar keer kampioen geweest op de Fryslân show.
Hoogtepunt voor mij is, dat ik dit jaar kampioen jonge kalveren geworden ben met Topcross Anna 280 ( Impression x Doorman x Goldwyn x Outside x CB) tijdens de videokeuring van de HHH show. Echt jammer dat dit niet live was, zodat ik ook het defilé zou kunnen lopen. Maar alsnog super dat er in de coronacrisis toch op deze manier een show is georganiseerd.
Als we met koeien of kalveren naar een keuring gaan zetten we deze dieren apart in een stro box. We oefenen dan veel met het lopen, we wassen om de week en voeren ze in een apart schema om hen in optimale topvorm te kunnen krijgen. We zijn hier als gezin en team erg fanatiek in.
Ik baalde samen met de rest van het gezin ook heel erg dat er geen shows waren dit jaar. Want onze koeien/kalveren stonden er zo best voor. Ik hoop heel erg dat de HHH-show doorgaat, zodat wij weer met onze kalveren en koeien kunnen shinen.
Groetjes Rick Jacobi