Roos Junte

Hoi allemaal, Mijn naam is Roos Junte en ik hoop in mei 18 jaar te worden. Ik woon in Biddinghuizen en thuis hebben wij helaas geen bedrijf. Wel ben ik vaak te vinden op het melkveebedrijf waar ik werk. Van dit melkveebedrijf neem ik, de afgelopen 2 jaar, pinken mee naar een show.
Ik studeer aan het Aeres Mbo Barneveld, 2de jaar veehouderij. Na het Mbo wil ik een Hbo-opleiding gaan volgen, wat ook te maken heeft met de veehouderij. Nu in de corona tijd werk ik extra en ben ik ook dieren aan het trainen voor eventuele deelname aan een show.
Sinds 2014 ben ik lid van de Young Breeders. Iemand sprak mij aan met de vraag of ik lid wilde worden, omdat ik geïnteresseerd ben in de fokkerij. Zoals het vaak gaat, via via ?, ben ik op verschillende bedrijven geweest, waar ik de fokkerijwereld heb leren kennen. Elk jaar doe ik mee aan de show. Door mee te doen aan de cowfit cursussen, heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan. Hierdoor kan ik de pinken en koeien mooi klaar maken voor de show. Ook dit jaar hoop ik weer deel te nemen aan de show.
Ik hoop iedereen weer te zien bij de Young Breeder Show!
Groetjes,
Roos Junte