Teun Oude Hengel

Hallo allemaal,
Mijn naam is Teun Oude Hengel, ik ben 18 jaar oud en woon in Geesteren OV. Thuis hebben we een melkveebedrijf met 100 melkkoeien. Ik volg de opleiding Veehouderij aan het Zone College in Almelo. Zelf heb ik erg veel plezier aan de fokkerij en mag thuis al jaren de stieren uitzoeken. Door verschillende stages in zowel binnen- als buitenland, is het enthousiasme voor de fokkerij alleen maar groter geworden!!
Thuis doen we al jaren mee aan regionale kalverkeuringen. Dit zijn keuringen waarbij gezelligheid voorop staat. In 2017 ben ik door Rob Scholten en Ben Knoef lid geworden van de Young Breeders en Twente Holsteins. In datzelfde jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de HHH show. Een geweldige keuring waar ik heel veel nieuwe mensen heb leren kennen, waarbij de saamhorigheid erg groot is.
Het scheren en showmanship heb ik geleerd door een aantal cursussen te volgen. Door te oefenen heb ik dit beter onder de knie gekregen. Afgelopen jaar heb ik, na 2 jaar Corona weer meegedaan aan de HHH show. Dit was een geweldige dag door kampioen te worden op de onderdelen toilet en showmanship! Een dag om nooit te vergeten.
Kortom de Young Breeders is een hele mooi club waar ik heel veel heb geleerd en waarvan ik in de toekomst nog veel meer hoop te leren.
Groet,
Teun Oude Hengel