Wieke Marije Bakker

Mijn naam is Wieke Marije Bakker, 22 jaar oud en woonachtig in een klein fries dorpje Ginnum. In mijn dagelijkse leven volg ik de studie agrarisch ondernemerschap dier- veehouderij aan de Aeres Hogeschool te Dronten. Doordeweeks woon ik ook in Dronten en wanneer ik in het weekend thuis kom probeer ik zoveel mogelijk mee te helpen op ons melkveebedrijf. De passie voor vee en keuringen heb ik al vanaf kleins meegekregen, toen ik 4 jaar oud was liep ik al met de eerste kalveren. Na een aantal jaren deelnemen aan keuringen leek het mij erg leuk om lid te worden van de Young Breeders. Nadat Bettie mij heeft omgepraat ben ik lid gaan worden. In mijn tweede jaar van mijn Young Breeders mocht ik zelfs al meedoen aan de Europese Show in Colmar, dit was echt ontzettend gaaf. Bij de Young Breeders leer je veel mensen kennen met dezelfde passie voor vee en keuringen. Zo heb ik in Februari samen met Marieke, Lara en Elise meegedaan aan de Mastterind Open in Duitsland, dit was erg gezellig en altijd weer leerzaam. Tevens organiseert de Young Breeders interessante avonden, workshops en als hoogtepunt de HHH-show. Door de coronacrisis zij er veel keuringen afgelast waar ik aan zou deelnemen. Ik hoop dat ik nog wel kan deelnemen aan veekeuring Fryslân in Oktober en de HHH-show in December. En anders wachten we rustig tot volgend jaar want gezondheid gaat voor in deze coronatijd.